Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I helgen var det säsongspremiär för Basketligan dam, den högsta serien. Förra säsongens silvermedaljörer Udominate Basket vann övertygande mot IK Eos 84-60, Visby förlorade mot Norrköping, 61-68, och Telge förlorade mot Mark, 58-68.
 
SBBF bjuder in till en kurs på två tillfällen för tränare som har längre erfarenhet som spelare på hög nivå.
 

Nya domarkläder

(2016-09-22 09:09)
Här är säsongens nya domarkläder, de har logotyper med "True Basketball Real Games" vilket är Svenska Basketbollförbundets samarbete med EU's Erasmus-projekt mot matchfixning.
 

Upptakten till Basketligan

(2016-09-21 10:04)
Coacher, ett antal spelare och media samlades under gårdagen för den årliga Upptaktsträffen för Basketligan dam och herr. Konferencier Magnus Dahlborn tog upp ett lag i taget och intervjuade head coach om den kommande säsongen och förhoppningar.
 
Loka Heroes är ett initiativ från Loka och Svenska Basketbollförbundet. Tillsammans ska vi hitta, peppa och stötta människor som gör skillnad i samhället med hjälp av basket.
 
En hedervärd förlust i en sista EM-kvalmatch som avgjordes i slutsekunderna, likt majoriteten av Sveriges matcher. "Så nära" har varit ord som upprepats otaliga gånger detta EM-kval. Det syntes att båda lagen gick all-in idag, slutresultat 63-59.
 
I onsdags blev det publikrekord i svensk landslagsbasket när 7120 intog Hovet. De såg landslaget kämpa för att hålla EM-drömmen vid liv. Tyvärr räckte det inte men Sverige har en match kvar mot Ryssland. TV12 lördagen den 17 sep kl 13:00.
 

Tack för showen

(2016-09-15 10:28)
Tack för showen! Vi ses snart igen! Tyvärr blev det ingen bragdvändning på Hovet igår trots en fantastisk inramning och nytt publikrekord för svensk landslagsbasket.
 
Kampen mot Bosnien skulle komma att bli en riktig rysare med det mesta en spännande basketmatch ska innehålla. Inte förrän i slutsekunderna avgjordes den ständigt uppochnedgående matchen med slutsiffrorna 76-78.
 

Hela Sveriges landskamp

(2016-09-14 09:00)
Matchen mot Bosnien Hercegovina på Hovet hade inte varit möjlig utan en samlad kunskap från hela basketsverige. Här får ni läsa om alla som tillsammans ser till att det blir en milstolpe inom svensk basket.
 
Inför det avgörande returmötet mot Bosnien i herrarnas EM-kval är det nu över 6200 biljetter sålda. Alla tiders publikrekord för svensk landslagsbasket ligger på 6956. Uppmana alla du känner att gå - hjälpa oss FYLLA HOVET!
 

Jr. NBA återvänder

(2016-09-12 15:02)
För andra året genomförs Jr. NBA i Sverige i samarbete med NBA. Jr. NBA är en skolturnering för årskurs 6. Nytt för i år är att turneringen genomförs i både Stockholm och Göteborg.
 
Lars Nordmalm, Anna Westin och Hans von Uthmann fick under onsdagens EM-kvalmatch mottaga Svenska Basketbollförbundet "Förtjänsttecken i guld". Det delas u till de personer som under minst 25 år gjort stora insatser på olika nivåer för svensk basket.
 
I höst och vinter kommer du kunna se samtliga matcher i Basketligan herr på webben. Nu tar Föreningen Basketligan herr (FBh) nästa steg i att utöka bevakningen av svensk herrbasket.
 
Matchen mot Ryssland var en svängig historia. Sverige lyckades ta igen två rejäla underlägen, men det offensivt starka Ryssland var för svårt. Bortalaget plockade hem vinsten med siffrorna 73-85.
 

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!

Filtrera nyheter

Postadress:
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå

Kontakt:
Tel: +46702300253
E-post: This is a mailto link

Se all info