Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Förbundskansliet vill varmt välkomna vår nya medarbetare Veronica Wessman. Veronica ska främst arbeta med tävlingsfrågor och administration kring ungdomslandslagen. Lär känna Veronica bättre i texten nedan.
 
 
Sofia Nybom är en sann eldsjäl som har startat basketlaget AIK Stars för ungdomar med autism. Nu uppmärksammas hennes engagemang av Loka Heroes. Med stöd från Loka Heroes kommer AIK Stars bland annat åka på sin allra första turnering.
 
Tisdag den 25 oktober hålls draften för Jr. NBA League Sweden 2016-2017. Samtliga anmälda lag kommer blir lottade till varsitt NBA lag. Deltagande spelare och coacher förväntas deltaga.
 

Landslagssommaren 2016

(2016-10-14 09:00)
Svensk ungdomslandslagsbaskets position gentemot andra länder är något man gärna diskuterar. För visst är det viktigt att prestera på olika sätt både för ledare och spelare men det handlar om så mycket mer än så. Per Källman sammanfattar EM-somnmaren
 
 
Riksmästerskapen (RM) växer för femte året i rad och har för tredje året i rad över 100 lag som deltar. Totalt 117 lag kommer att samlas på 22 olika spelorter den 14-16 oktober för en upplevelse utöver det vanliga seriespelet.
 
I helgen var det Regionpremiär för spelare födda 2003 och det blev ett nytt deltagarrekord för U14 med över 700 spelare och 92 klubbar representerade!
 
I helgen är det U14 Regions första läger för säsongen. SBBF bjuder härmed in att ge konstruktiva förslag till utveckling av regionverksamheten för åk 7 och 8.
 

Premiär Basketligan herr

(2016-10-07 12:21)
Helgen när Basketligan herr har premiär är här! Premiärmatchen spelades i själva verket igår när Borås Basket tog emot Jämtland Basket (77-71) men ikväll och i helgen är det dags på fler håll i landet.
 
Svenska Basketbollförbundets personal genomför den 10-12 okt en studieresa och kompetensutveckling. Vi svarar inte i telefon under dessa dagar. Vi bevakar eposten och hanterar akuta frågor så fort vi hinner. Vi hoppas ni har förståelse för detta.
 
Idrottsminister Gabriel Wikström ser idrotten som en viktig pusselbit för att öka integrationen. Idrottsrörelsen och inte minst basketsporten skapar meningsfull sysselsättning i utsatta områden. Sanda idrottsgymnasium i Jönköping fick besök igår.
 
Svenska Basketbollförbundet, SBBF, fick den 8 augusti 2016 en begäran om dispens för en spelare att bära huvudduk vid spel i Basketettan dam.
 
I fredags tillkännagav FIBA Europa att herrar U18 EM skall spelas i Samsun, Turkiet 16-22 december. Mästerskapet skulle ha spelats i juli men ställdes in på obestämd tid på grund av den politiska situationen i landet vid tillfället.
 
Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till idrottare på landslagsnivå som studerar minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. I år har Anna Lundquist, Josefin Vesterberg och Sheriff Drammeh tilldelats priset.
 

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!

Filtrera nyheter

Postadress:
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå

Kontakt:
Tel: +46702300253
E-post: This is a mailto link

Se all info