Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Idag tillkännages de fem kandidater som nu är en del av projektet "Framtidens coach". Ett projekt för de som vill satsa på sin utveckling som coach på nationell och internationell nivå. Projektet pågår i två års tid.
 
Basketen har ökat mest respektive näst mest procentuellt i de kategorier vi jämför oss i gentemot andra lagbollsporter. Vårt mål är att vara den lagbollsport som växer mest relativt till år 2020.
 

Regionläger U15:2

(2017-01-18 11:19)
Hela 545 spelare från 74 klubbar fanns representerade när U15 hade sitt andra regionläger för säsongen.
 

Utlandskollen

(2017-01-17 12:51)
Idag publicerar vi "Utlandskollen" som är ett nyhetssvep om våra utlandssvenskar. Vår skribent Peter Finger rangordnar högst subjektivt de 10 bästa prestationerna veckan som gick. Har vi missat någon? Hör av er till This is a mailto link eller via Facebook
 
U15-spelare från hela Sverige samlas till helgen för sitt andra av tre Regionläger denna säsong. Lägerorterna är Sundsvall, Ockelbo, Södertälje, Haninge, Huskvarna och Helsingborg. Missa inte att Regionverksamhetens har en ny facebooksida!
 

Proffskollen

(2017-01-12 09:49)
Idag publicerar vi Proffskollen som är ett nyhetssvep om våra utlandssvenskar. Vår skribent Peter Finger rangordnar högst subjektivt de 10 bästa prestationerna veckan som gick. Har vi missat någon? Hör av er till This is a mailto link eller via Facebook
 
Det är snart ett år sedan Louice Halvarsson fick en fruktansvärd födelsedagspresent i form av en avdragen hälsena. Ett år senare är hon fullt fokuserad på att ta sig tillbaka till proffslivet – med en liten överraskning på vägen. Hon ska bli mamma.
 
Förutsättningarna för vidare avancemang i Europe Cup var goda för Kings inför hemmamötet med Gaziantep. Seger med mer än sex poäng krävdes för att koppla greppet om den åtråvärda andraplatsen i gruppen. En på förhand, långt ifrån omöjlig, uppgift.
 
Shamima Mitu kom till Gotland för drygt ett år sedan som politisk flykting från Bangladesh. Det var när hon började spela basket i Visby BBK som hon insåg att det var få kvinnor på de öppna träningarna. Shamima bestämde sig för att ändra på det.
 
SBBF har beslutat om ett antal förändringar i serieträdet inför säsongen 17/18. Superettan permanentas och spelas över hela säsongen. Fr.o.m. säsongen 2018/2019 blir det sista laget i Basketligan nedflyttat till Superettan.
 
Södertälje knep igår sin första seger i den andra omgången av Europe Cup. Kings besegrade rumänska Mures med 88-68 i Täljehallen.
 
Trupperna till Baltic Sea Basketball Cup 2017 den 3-5 januari är klara och bland dem finns Denzel, Ali och Zaba i U16. Killarna fick berätta lite om hur det är på ett landslagsläger när basket.se träffade dem under Södertäljelägret innan nyår.
 

Trupperna till BSBC 2017

(2016-12-31 12:56)
Ungdomslandslagstrupperna till Baltic Sea Basketball Cup 3-5 janari 2017 är uttagna. Damer och herrar U18 och U16 reser till Estland efter nyår för att möta Estland, Finland och Lettland i en tredagars-turnering.
 
Idag inleddes det trettonde årliga Södertäljelägret där ungdomslandslagen samlas. 16 spelare i varje trupp har kallats varav 12 kommer att delta i den internationella turneringen Baltic Sea Basketball Cup 2-6 januari i Tallinn.
 
Dagens Nyheter publicerade i förra veckan en granskande artikel med avstamp i den opinionsundersökning RF låtit göra gällande vilka divisioner inom idrotten det skall vara möjligt att anordna spel på. Idag får du läsa om vad vi gör inom basketen.
 

 

+46 70 2300253

This is a mailto link

 KONTAKTA OSS !!!

Postadress:
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå

Kontakt:
Tel: +46702300253
E-post: This is a mailto link

Se all info