Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Sverige bjöd på mer motstånd än vad som kunde förväntas av dem. Kroatien, som dominerat grupp D, var tvungna att plocka fram ett ordentligt sänk från trepoängslinjen för att stävja ett hårt kämpande svenskt landslag.
 

Kroatien, Goliat i grupp D

(2020-11-29 12:55)
Ikväll kl 18.00 ställs herrlandslaget mot gruppettan Kroatien som krossade Tyurkiet i fredags. Läs mer om Kroatien här. Nick Spires utgår pga hjärnskakning och Adam Rönnqvist byter om istället.
 
En stark svensk start ledde till halvtidsledning och hopp om vinst. Den svaga tredje perioden, där Sverige endast fick ihop 12 poäng, grusade de förhoppningarna.
 
Malbas blev vald till årets idrottsförening i Malmö 2020. Priset delas ut av Malmös fritidsnämnd som nämner nytänkande, delaktighet och arrangemanget av EM-kvalmatchen bland annat. Grattis!
 

Pleick om Nederländerna

(2020-11-26 16:39)
Andrew Pleick bryter ner Nederländerna i video, vad är deras styrkor och hur ska Sverige agera för att vinna på fredag kl 14? Pleick's Pointers är vårt nyaste inslag.
 
Med en omöjligt kort förberedelse och en handfull debutanter måste förbundskapten Hugo Lopez trolla fram ett lag som kvalificera sig för EuroBasket 2022. På fredag är det upp till bevis om det svenska lagbygget kan leverera.
 
På torsdag håller Svenska Basketbollförbundet, Fotbollförbundet och Handbollförbundet ett digitalt seminarium med idrottsminister Amanda Lind om jämställd idrott.
 
Landslagsavdelningen har nu beslutat att ställa in det traditionsenliga "Södertäljelägret" för ungdomslandslagen, som genomförs varje år under mellandagarna 27-30 december.
 
Följ med under scoutingrapporterna, halvtidssnacket och på bussen. Här får ni en unik inblick i damlandslagets FIBA-bubbla i Kreta.
 
Efter FHM:s besked pausas alla förbundsserier förutom SBL herr och SBL dam till och med den 13 december.
 
Matchen mellan Södertälje BBK- BC Luleå som skulle ha spelats den 20 nov skjuts upp.
 
Hela fem spelare från SBL herr kommer att ansluta till FIBA-bubblan i Istanbul när landslaget ska ta sig an Nederländerna och Kroatien.
 
BC Luleå - KFUM Nässjö ställs in. KFUM Nässjö tilldöms segern.
 
Utifrån skärpta restriktioner i ett flertal regioner genomförs planerade fysiska utbildningstillfällen istället digitalt alternativt skjuts upp till ett senare datum. Berörda personer kontaktas via e-post, som är registrerad på basketutbildning.se.
 
Vad görs bakom kulisserna, bakom slagorden och retoriken? Vi försöker här sammanfatta det arbete som görs i bakgrunden för att vi ska bli en inkluderande idrott. På riktigt.
 

 

+46 70 2300253

virtusumea@hotmail.com

 KONTAKTA OSS !!!

Postadress:
Umeå Virtus BBK - Basket
Luca Romano, Vittervägen 81
90751 Umeå

Kontakt:
Tel: +46702300253
E-post: virtusumea@hotmail.com

Se all info